I løpet av det siste året har oppslutningen om EØS-avtalen økt i befolkningen, og siden november i fjor har den ligget på minimum 60 prosent, ifølge siste måling i mai i år. Samtidig ligger andelen som er uenig i at Norge skal delta i EØS, på 17 prosent i maimålingen.

Undersøkelsen fanger også opp oppslutningen om avtalen i de ulike partiene. I alle partiene er det flere EØS-tilhengere enn -motstandere.

Blant Arbeiderpartiets velgere har støtten ligget på minimum 70 prosent siden oktober i fjor, men i mai var den økt til 75 prosent.

Også blant Fremskrittspartiets velgere har EØS-støtten økt, fra 42 prosent i juli i fjor til 59 i mai.

Året sett under ett er Rødt splittet på midten, med 38 prosent for og 39 prosent mot EØS-avtalen, mens Sp har 43 prosent for og 35 prosent mot.

Fylkesvis er oppslutningen om avtalen størst i Oslo, med 67 prosent, og minst i Finnmark, med 42 prosent.

Les også denne kommentaren: Støre + Solberg = bare så vidt flertall dn+

Det er NHO som i samarbeid med Ipsos Norge hver måned kartlegger nordmenns holdning til EØS-avtalen, som i 25 år har regulert Norges forhold til EU.

1.000 respondenter svarer på spørsmålet om hvor enige eller uenige de er i påstanden «Norge bør fortsatt delta i EØS-samarbeidet».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.