– Dersom noen ble støtt, så vil jeg selvfølgelig beklage. Men jeg tror at dersom de som er støtt hadde vært her i går, så ville de sett sammenhengen, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Lørdag kveld holdt Jensen tale foran medlemmene i Fremskrittspartiet på landsmøte på Gardermoen. Jensen ble feiret av sine partikolleger i anledning 50-årsdagen 1. juni, og i takketalen kom hun med en uttalelse før høstens valgkamp, som i ettertid har fått sterke reaksjoner.

– Det er bare å brette opp ermene, dundre ut, og knuse disse jævla sosialistene, sa Jensen til full jubel fra partiet.

Til Dagbladet sier Jensen at det ble sagt med glimt i øyet.

– Det ble sagt med glimt i øyet. La meg være tydelig: Jeg ønsker ikke å omtale mine politiske motstandere på den måten, sier hun.

Unnskyldningen kommer etter sterke reaksjoner fra hennes meningsmotstandere i det politiske Norge. Søndag morgen ba tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide Frp-lederen om å trekke uttalelsen.

– Jeg skriver i min bok at jeg har stor respekt for Siv Jensen. Hun er en real dame i politikken. Men uttalelsen som kom i går om venstresiden er ikke mye real. Den er ødeleggende for det politiske ordskiftet. Ord betyr noe. Ord gjør noe med oss, skriver han på Facebook.

– Vi kan være uenige politisk – men må omtale hverandre med respekt. Et særlig ansvar hviler på oss politikere som rollemodeller. Vi vet om hvordan debatten på sosiale medier kan ta av, fortsatte han.

Også Anette Trettebergstuen i Arbeiderpartiet reagerer på Jensens uttalelse og har bestemt seg for å kreve et skriftlig svar fra Erna Solberg om hva hun synes om utsagnet.

– Det er utrolig drøyt, og det er tydelig at lavmålet fra Frp og Siv Jensen vil ingen enda ta, sier hun til NRK.

«Datingtjeneste» for meningsmotstandere: Her kan du svare på spørsmål for å delta i «Hele Norge snakker»

.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.