Saken oppdateres.

Det ekstraordinære møtet i Frp startet 12.00 mandag. Siv Jensen avlyser besøk i Sandnes og Stavanger tirsdag, melder Rogalands Avis.

Mandag formiddag ankom Frp-leder Siv Jensen Statsministerens kontor (SMK) ved Akershus festning. DN får opplyst at Jensens møte med statsminister Erna Solberg begynte 10:30. Rundt en time etter var hun ferdig, og dro videre til Frps krisemøte.

Etter at Jensen forlot SMK, ankom Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad for å bli orientert om hvordan samtalen gikk.

Overfor pressen som var til stede fortalte Jensen at hun hadde «et ryddig møte med statsministeren».

Flere statsråder har ankommet SMK etter partilederne. Det er planlagt regjeringskonferanse klokken 13.

Frp har lagt frem den varslede kravlisten for statsminister Erna Solberg. Det opplyser Christian Tybring-Gjedde til NTB.

– Nå skal vi se på kravlisten og om Erna har akseptert det. Jeg forventer at hvis hun ønsker at Frp skal være i regjering, så har hun akseptert de kravene som er fremmet fra partiledelsen. Erna får vurdere hvorvidt hun ønsker å samarbeide mot venstre i politikken, eller om hun ønsker å samarbeide med Frp, sa Tybring-Gjedde til NTB på vei inn til det ekstraordinære møtet i Frps landsstyre mandag.

Krisemøte i Frp

I forrige uke varslet Siv Jensen at hun ville overlevere Frps krav for nye gjennomslag til Solberg. Men ifølge DNs kilder både i Høyre og Frp vil dagens krisemøte ikke bare handle om en liste med krav, men også om Frp skal fortsette i regjering.

Flere kilder i regjeringsapparatet tror nå at Frp er ferdig i regjering, men det er svært få som er kjent med beslutningen partiledelsen kom frem til etter hektisk møtevirksomhet søndag.

Etter møtet skal Jensen videre til Frps partikontor. Der skal hun ha et ekstraordinært telefonmøte med landsstyret til Frp. Det begynner 12.

Siv Jensen kommer til Fremskrittspartiet sitt ekstraordinært landsstyremøte.
Siv Jensen kommer til Fremskrittspartiet sitt ekstraordinært landsstyremøte. (Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix)

IS-strid

Frp varslet forrige onsdag at partiet ville stile krav for å fortsette i regjering, etter at Frp tapte kampen i regjering angående hjemhenting av en kvinne siktet for terrordeltagelse i Syria, og ville ha nye gjennomslag.

De tre andre partiene i regjeringen avgjorde saken i høst, og kom frem til at kvinnen skulle hentes hjem, siden det var den eneste måten å få hennes syke sønn til Norge på.

Samtidig som Jensen varslet kravene, kom hun med krass kritikk av regjeringen, og varslet at det må gjøres grep om Frp skal fortsette. DN fortalte søndag om hvordan dette også har blitt tatt opp internt.

Krisemøte

Søndag kalte Frp også inn til ekstraordinært landsstyremøte, som først ble meldt av NRK. DN kjenner til at medlemmene av landsstyret har fått beskjed om å være tilgjengelige per telefon fra klokken 12, altså etter at hun har møtt statsministeren.

Sentralt plasserte kilder i både Frp og Høyre tolker innkallingen av landsstyret som et tegn på at Frp nå kan være på vei ut av regjering uansett.

Klokken 13 skal det også være regjeringskonferanse, men på grunn av de ekstraordinære omstendighetene er det ikke sikkert at den blir gjennomført som planlagt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.