I et innlegg på Facebook reagerer Norman skarpt på det som er kommet fram om regjeringens nye skattepakke til pensjonistene i revidert nasjonalbudsjett. Statsminister Erna Solberg (H) har sagt at pakken innebærer at «vanlige pensjonister» får en skattelettelse på mer enn 1.000 kroner i året.

–Siv Jensen vil gi 1.000 kroner i skattelette til pensjonistene for å kompensere et forventet elendig trygdeoppgjør. Herregud, finansminister. De som har minst er ikke i skatteposisjon. Hvilken tusenlapp er det du snakker om for dem? Hvis du betaler null i skatt og skal få 1.000 kroner i skattelette, så blir det fortsatt null, skriver Norman.

Varsler kamp

Generalsekretæren i pensjonistforbundet varsler kamp mot regjeringen framover.

–Nå er det pinadø nok, slår han fast.

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett som legges fram i neste uke, går regjeringen inn for å bruke 840 millioner kroner i nye skattelettelser til pensjonister.

–Tar pensjonistene på alvor

Pengene går til å løfte satsen i minstefradraget med 2 prosentpoeng til 31 prosent. Dermed vil maksimalt minstefradrag økes med 6.200 kroner til 81.200 kroner.

– Vi tar pensjonistenes hverdag på alvor. Derfor har vi redusert avkortingen i pensjon til gifte og samboende pensjonister med 8.000 kroner for et par. I tillegg har vi løftet pensjonen for enslige minstepensjonister med 4.000 kroner, to år på rad, samt senket skattene med om lag 3.000 kroner i gjennomsnitt, sa finansminister Siv Jensen (Frp) til NTB torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gerd (93): -Bedre å være kunstner enn pensjonist
Jeg vil ikke bo på eldresenter. Der er det bare gamle mennesker, sier kunstneren Gerd Arnesen (93). Etter at ektemannen gikk bort for snart 30 år siden, har hun levd for kunsten.
02:46
Publisert: