Fredag sendte Finansdepartementet Siv Jensens svar til Stortinget om hennes leie av hytta til Johan H. Andresen. Jensen betaler 40.000 kroner i året for å leie en hytte med egen brygge og badehus på Grimsøya i Oslofjorden. Andresen har hytte ved siden av.

Leieprisen er såpass lav at det kan dreie seg om en betydelig rabatt, har DN skrevet. I forbindelse med at Jensen inngikk leieavtalen, oppgraderte dessuten Andresen hytta med nytt rør- og kloakksystem, bad, kjøkken og peis. Andresen har dessuten brukt minst 330.000 kroner på denne oppgraderingen, inkludert tilkobling til kloakksystemet i 2014. På Finn.no er det kun én sjøhytte som har lavere årsleie. Det er et naust uten do og strøm i Trøndelag til 26.000 kroner per år.

«Bruken av hytta bygger på et regulært, privat leieforhold. Jeg har ikke mottatt en gave eller tjeneste eller annen form for ytelse», skriver Jensen. Hun er blitt spurt om hun har vurdert de moralske og juridiske sidene ved avtalen.

Vurderte å melde inn

I svaret forteller Jensen om hva slags vurderinger hun har gjort før avtalen ble inngått i fjor.

Hun har vurdert å melde inn avtalen til registeret der statsråder må registrere verv og økonomiske interesser.

«Jeg har selvsagt også vurdert Stortingets register for verv og andre økonomiske interesser, men kan ikke se at regelverket omfatter ordinære leieforhold for fritidsboliger», skriver hun.

I dette registeret har finansministeren meldt inn at hun har fått en flaske whisky av Stortingets presselosje.

Statsministerens kontor ble orientert i fjor.

«Det gjorde jeg for å klargjøre eventuelle fremtidige habilitetsspørsmål. Om det i fremtiden vil oppstå habilitetsspørsmål fordi jeg som privatperson leier en hytte av Johan Andresen, vil avhenge av eventuelle konkrete saker som departementet vil få til behandling», skriver Jensen.

Beskriver avtalen

Svaret til Jensen beskriver avtalen med Andresen.

«I tillegg til årlig husleie er jeg som leietager ansvarlig for alminnelig forefallende arbeid utendørs. Jeg har også ansvar for ytre og indre vedlikehold i leieperioden», skriver hun.

«Avtalen ble inngått 17. april med ti års varighet. Etter bestemmelsen i avtalen sørget utleier for å omgjøre det ene soverommet til bad med linoleumsbelegg på gulv, sette inn toalett, dusjkabinett og håndvask. Arbeid med vegger og tak var ikke inkludert. Utleier sørget også for å kjøpe inn en enkel kjøkkeninnredning som ble montert av leietager. En gammel ovn som ikke var i forskriftsmessig stand, ble byttet med en vedovn fra utleier», står det i svaret fra finansministeren.

«Jeg har pusset opp hytta til enkel standard, herunder lagt veggpanel, malt vegger, tak og vinduer. Jeg har også plassbygget en seng og en sofa», skriver Jensen.

Til DN har hun sagt at det «ikke er noen stor investering» hun har gjort i hytta.

– Du går på Maxbo en dag, så går du på Maxbo en annen dag, så kjøper du noen hagemøbler, har hun sagt til DN tidligere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dronningen halshugget – nå er smykkene til salgs
Dronning Marie Antoinette var gal etter smykker og juveler. Nå skal auksjonshus teste hva samlere er villige til å gi for dem.
01:11
Publisert: