Onsdag fikk finansminister Siv Jensen (Frp) følgende skriftlige spørsmål fra Stortinget, om hennes leieavtale av båtplass med milliardær Johan H. Andresen:

«Hvorfor opplyste ikke statsråden om dette forholdet i forrige svar til Stortinget, og vil statsråden nå ta initiativ til en objektiv vurdering av om verdien av leieavtalen er å anse som en ytelse?»

Andresen leder Etikkrådet for Oljefondet, et verv han er utnevnt til av finansministeren, og leier ut sin hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Jensen for 40.000 kroner. Finansprofessor Thore Johnsen mener at dette er så lav leie at Jensen har fått en gave. Både Jensen og Andresen har avvist at det er snakk om noen rabatt.

Nevnte ikke avtalen

DN omtalte leien av båtplass på søndag. I de tidligere omgangene Jensen har svart Stortinget om leien av hytta nevnte hun ikke leien av båtplass.

Heller ikke da hun svarte «noe mer utfyllende» til SVs representant, Torgeir Knag Fylkesnes, kom det frem at Jensen og Andresen har flere avtaler.

Det er Fylkesnes som har stilt det nye spørsmålet. Finansministeren har nå seks dager på seg til å svare.

– Jeg har ingenting å skjule og vil selvsagt svare på de spørsmålene Stortinget har til saken, sier Siv Jensen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I likhet med Røkke har Olav Thon også en drøm å bygge et tårn. Bare ikke på Fornebu
—Men det får jeg ikke lov til, og det er ganske interessant.
01:33 Min
Publisert: