Fredag ble det klart at Sylvi Listhaug returnerer til regjeringen, denne gangen som eldre- og folkehelseminister. Partileder Siv Jensen jubler for returen.

– Jeg er veldig glad for å få Sylvi Listhaug tilbake i regjering. Hun er en av landets mest populære og modigste politikere og hun vil stå på for å sikre Frp gjennomslag i regjeringen, sier hun.

Listhaug gikk ut av regjeringen i fjor etter at hun skrev et omstridt Facebook-innlegg der hun anklaget Arbeiderpartiet for å sette terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet.

«Ambisiøse planer»

Jensen varsler at Frp har ambisiøse planer på Listhaugs felt.

– Frp har store ambisjoner for eldreomsorgen. De eldre er en ressurs for landet og fortjener en verdig og trygg alderdom. Sylvi vil kjempe for at de eldre skal få god mat, valgfrihet i tjenestene og at vi setter nye rekorder i bygging av sykehjemsplasser.

Listhaug har jobbet med det samme feltet på Stortinget etter at hun gikk ut av regjeringen i fjor.

Takker Michaelsen

Listhaug har vært konstituert nestleder i Fremskrittspartiet siden Per Sandberg trakk seg fra vervet etter at han måtte tre av som fiskeriminister. Denne helgen blir hun også første nestleder, og er dermed nummer to i partiet etter Siv Jensen.

Frp-kronprinsessen Listhaug kommer inn i posisjonen for Åse Michaelsen som har hatt stillingen siden 17. januar 2018.

–Jeg vil takke Åse Michaelsen for den gode innsatsen hun har gjort i regjering. Hun har vært historisk som landets første eldre- og folkehelseminister og har startet arbeidet med å reformere eldreomsorgen gjennom «leve hele livet», det arbeidet fortsetter for fullt, sier Jensen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.