Mandag startet skjebneuken for justisminister Sylvi Listhaug og regjeringen. Kristelig Folkeparti har samlet sitt landsstyre for å vurdere mistillit mot henne, og regjeringskilder sier at Solberg vil gå av om det blir mistillit.

Møtet til KrF pågikk fortsatt da Frp-leder Siv Jensen møtte pressen før partiets eget møte om saken klokken 15. Det skjedde kun en etasje over i Nedre Vollgate 20, der Stortingets komiteer pleide å holde til.

– Nå får vi vente og se hva Kristelig Folkeparti kommer frem til, sier Jensen om muligheten for regjeringskrise i en kort kommentar til pressen.

Samtidig melder VG at Høyres vil ha et ekstraordinræt møte klokken 9 på onsdag.

– Den var tydelig, sier nestleder Per Sandberg til NTB på vei ut fra møtet om talen KrF-leder Knut Arild Hareide holdt tidligere på dagen.

Statsministerens ansvar

Jensen understreket også at det deretter vil være opp til statsministeren å ta stilling til hva et mistillitsforslag vil betyr for regjeringen.

– Regjeringen og Sylvi Listhaug har gitt en uforbeholden unnskyldning fra Stortingets talerstol, som jeg håper de har merket seg. Nå tenker jeg at av hensyn til landet så må vi komme videre. Også er det selvfølgelig opp til statsministeren å redegjøre for konsekvensene av dette, og det vil hun gjøre i Stortinget i morgen, sier Jensen.

Flere stortingsrepresentanter gikk forbi pressen på vei inn til møtet, men de ønsker ikke å kommentere. Også partiveteran Carl I. Hagen var til stede.

– Vi skal ha en gjennomgang av hele situasjonen, sier Frps parlamentariske leder, Hans Andreas Limi til pressen.

Møtet varte i knappe 20 minutter, og Frp-toppene forlot Stortinget uten å kommentere saken ytterligere. Det var i forkant ventet at Sylvi Listhaug selv skulle stille på møtet, men hun ble verken observert på vei inn eller ut av møtet.(Vilkår)

Hareide: - Dersom Solberg ikke ordner opp, gjør hun det særdeles vanskelig for regjeringen
- Dersom Solberg ikke ordner opp, gjør hun det særdeles vanskelig for regjeringen, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da han innledet på landsstyrets møte om mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug mandag.
08:41
Publisert: