Etter pressekonferansen der det ble klart at Frp velger å gå ut av regjering, forteller andre nestleder Terje Søviknes om prosessen rundt håndteringen av den IS-siktede kvinnen og hennes barn. Han legger ikke skjul på at han er fornøyd med Siv Jensens arbeid.

– Riktig

– Siv har gjort det hun skal gjøre. Hun har både ivaretatt sin rolle som statsråd og sikkerheten til norsk personell som har jobbet med uthentingen av kvinnen og barna i Syria. Hun har holdt denne saken på det nivået den måtte holdes, nemlig unntatt offentligheten, sier Søviknes til NTB.

Videre forteller han at det var riktig av Frp å gå ut av regjering på bakgrunn av hjemkomsten til den terrorsiktede kvinnen og barna.

– Dråpen

– Dette var dråpen som fikk begeret til å flyte over, sier han.

Søviknes sier han tror mange opplever at det år en grense ved å gå aktivt inn for å hente hjem en person som er siktet for å ha sluttet seg til ikke bare én, men to terrororganisasjoner.

– Mange opplever nå at de tre andre partiene har latt kvinnen få lov til å bruke barna sine i en forhandling med Norge om å komme tilbake hit. Vi forhandler ikke med personer som har sluttet seg til en terrororganisasjon, opplyser Søviknes.

Nestlederen forteller at partiet nå vil markere sin primærpolitikk på Stortinget med utgangspunkt i partiprogrammet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.