Arbeiderpartiets programkomité foreslår å øke skattene med inntil 15 milliarder de neste fire årene, men vil ikke reversere alle regjeringens skattekutt. 

Det første faller ikke i god jord hos Høyre og Frp, mens SV og Rødt reagerer på det siste. Senterpartiet tar sikte på å regjere med Ap etter valget og har ingen problemer med planen.

Trolig noe lavere

– Vi har blitt enige med Ap om disse tingene før, og det skulle forbause meg stort om det blir et problem denne gangen, sier Sp-nestleder Ola Borten Moe til Klassekampen.

– Vi lever godt med Aps garanti om at det ikke skal bli mer enn 15 milliarder kroner. Vi vil trolig diskutere et noe lavere skattenivå, sier han.

«Forhåndsprogrammert» kritikk

KrF kan komme til å vurdere samarbeid med Ap, og ser ikke skattepolitikken som et uoverstigelig hinder for det. 

Finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen mener avstanden mellom partiene i skattepolitikken egentlig er ganske liten. Kritikken planene får fra de andre partiene til høyre og venstre kaller han «forutsigbar» og «forhåndsprogrammert».

– Her er det partier som har interesse av å framstå som motpoler, sier han. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.