Fra nyttår trådte en ny skatteforskrift i kraft som omhandler fordeler ansatte får gjennom jobben.

Blant ordningene de ansatte i Skatteetaten nyter godt av, er at de kan trene opptil to timer i uken i arbeidstiden med full lønn.

Skatteetaten skriver til DN at denne fordelen ikke rammes av den nye forskriften som strammer inn plikten til skatterapportering av private goder vunnet i ansattforhold.

Må avklares med leder

Skatteetatens ordning «Bevegelse i arbeidstiden» har ifølge seniorrådgiver Ernst Arne Larsen som hovedformål å redusere muskel og skjelettplager og tilhørende sykefravær for skatteansatte med mye stillesittende arbeid.

Trening med full lønn må imidlertid avtales med den enkeltes leder og skal være avhengig av at arbeidsoppgavene ikke rammes, heter det.

Fordel kan være 20.000 kroner

Skatteetaten har ikke rabattavtaler med kommersielle treningssentre.

Dermed er systemet Skatteetaten har med trening i arbeidstiden «ansett som en ordning som ikke medfører skatteplikt», skriver kommunikasjonsmedarbeideren.

Med lønn på for eksempel 300 kroner timen kunne bruttoinntekt under en fullt utnyttet rett til treningstimer havne rundt 20.000 kroner i året. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil Wiedswang om brexit: Sannsynlig at de utsetter utsettelsen
DNs Kjetil Wiedswang og tidligere Høyreleder Jan Petersen om kveldens avstemning i parlamentet.
04:48
Publisert: