Tidligere denne uken ble det kjent at statssekretær og KrF-nestleder Ingelin Noresjø har dratt på ferie til Sverige. Saken ble først omtalt lokalt, før den på fredag nådde nasjonale medier.

Etter det DN kjenner til fikk regjeringens politikere senere samme dag en epost med en påminnelse om reglene som advarer mot slike turer. Den var skrevet av Hans Olav Syversen, som er statssekretær ved Statsministerens kontor for nettopp KrF.

SMK bekrefter DNs opplysninger.

– Det stemmer at Hans Olav Syversen før helgen sendte en påminnelse til politikerne i alle departementene om de gjeldende reiserådene. Det gjorde han i forbindelse med at fellesferien nå er i gang, skriver kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland i en epost.

Hans Olav Syversen sendte ut en melding til politikerne i regjeringen på fredag.
Hans Olav Syversen sendte ut en melding til politikerne i regjeringen på fredag. (Foto: Selma Kolberg Johansson)

Nevnte Sverige

– Ble Sverige nevnt konkret?

– Det ble vist til de gjeldende reiserådene: Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Et unntak gjøres for nordiske land som tilfredsstiller visse smittekrav, fra og med 15. juni. Det ble også vist til at unntaket for de nordiske land for tiden ikke gjelder Sverige på grunn av smittesituasjonen der.

DN har søndag spurt Noresjø om hun har en kommentar til Syversens epost, men har ikke fått noe svar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.