SV opplyser at de formelt er ferdig med behandlingen av saken, hvor de endte med å suspendere Wilkinson fra partiarrangementer til saken var ferdig behandlet hos politiet. Suspensjonen begynte 27. september og ble avsluttet i forrige uke da politiet henla saken etter bevisets stilling.

Lykkeligere dager på SVs landsmøte i mars i fjor. Fra venstre Sheida Sangtarash, Audun Herning, Torgeir Knag Fylkesnes, Kirsti Bergstø og leder Audun Lysbakken.
Lykkeligere dager på SVs landsmøte i mars i fjor. Fra venstre Sheida Sangtarash, Audun Herning, Torgeir Knag Fylkesnes, Kirsti Bergstø og leder Audun Lysbakken. (Foto: Berit Roald/NTB Scanpix)

Det var i en telefonsamtale 18. mai 2019 at stortingspolitikeren kom med drapstrusselen, ifølge Sangtarash, som er medlem av SVs arbeidsutvalg og tidligere vara for Wilkinson på Stortinget. Hun sier at Wilkinson sa at han «skulle drepe», at hun ga uttrykk for at det ikke var morsomt og sa at han måtte slutte, men at han fortsatte å gjenta budskapet.

Wilkinson avviser overfor TV 2 at han gjentok det han hadde sagt. Stortingspolitikeren fra Akershus sier han er svært lei seg for det som har skjedd, og at det hele var et dårlig forsøk på «svart humor».

Våren 2018 ble Wilkinson blodforgiftet, han fikk flere hjerneslag og havnet i koma, noe som førte til at han var sykmeldt i en lengre periode. I en periode hadde han problemer med å forstå sosiale koder, og han sliter også med språkforstyrrelser, også kalt afasi.

– Jeg prøvde å lage en vits mens jeg hadde afasi. Og jeg vil si unnskyld, unnskyld, sier han.

Men Sangtarash godtar ikke unnskyldningen og sier også at hun er kritisk til SVs håndtering av saken.

Partisekretær Audun Herning i SV sier til TV 2 at partiet har lagt til grunn at de begge snakker sant.

– Det er ingen uenighet om det som har skjedd, men hva som ligger bak, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.