Søndag trakk Christine Meyer seg fra stillingen som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå. Mandag har styret i SSB besluttet at byråets administrasjonsdirektør, Bjørnar Gundersen, tar over midlertidig som sjef i SSB, melder NTB.

– Styret i SSB er opptatt av å skape ro rundt organisasjonen slik at SSB kan fortsette å levere godt på samfunnsoppdraget. Jeg er veldig glad for at Bjørnar Gundersen vil påta seg denne oppgaven, sier styreleder Morten Reymert i Statistisk sentralbyrå, ifølge NTB.

Skal finne ny sjef

Det er Finansdepartementet som skal peke ut hvem som blir konstituert som ny administrerende direktør i SSB. I forbindelse med Meyers fratredelse ba departementet styret i SSB å peke ut en person som kan fungere som leder av virksomheten inntil videre.

Finansdepartementet vil konstituere ny administrerende direktør i SSB så snart som mulig, opplyste departementet i en pressemelding søndag.

Den som til slutt blir permanent direktør vil bli utnevnt av Kongen i statsråd.

Ansatte fornøyde

I en pressemelding sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud at han håper ny leder nå «i større grad vil lytte til de ansatte slik at prosessene kommer på rett spor».

– Omstillingsprosessen i SSB har lenge skapt bekymring og vært en belastning for ansatte, sier Skjæggerud.

Verken SSB eller Gundersen vil mandag kommentere saken ytterligere.(Vilkår)

Ladbar luksus i terrenget
I mars kommer en ladbar versjon av Range Rover Sport som skal doble salget av modellen i Norge.
00:51
Publisert: