Staten eier 50,001 prosent av aksjene i Kongsberggruppen. I forslaget til Stortinget går regjeringen inn for at staten deltar i kapitalutvidelsen med sin andel på om lag 2,5 milliarder kroner.

Det går frem i en melding fra Nærings- og fiskeridepartementet fredag ettermiddag.

Egenkapitalen som hentes ved emisjonen skal bidra til å finansiere Kongsberggruppens kjøp av Rolls-Royce Commercial Marine. Styret i Kongsberggruppen mener at kjøpet vil styrke konsernets maritime virksomhet. Regjeringen vurderer statens deltagelse i den planlagte emisjonen som forretningsmessig rasjonelt.

Forslaget forutsetter at Stortinget gir sin tilslutning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Risikerer livet for noen gram gull
Arbeiderne i gullgruven i det sørøstlige Venezuela jobber døgnskift i livsfarlige gruveganger, på jakt etter betaling for litt mat. Venezuelas økonomi har kollapset, gull er den sikre valutaen.
02:16
Publisert: