- Nå skal vi gjøre våre vurderinger før vi fatter en beslutning. Vi kommer til å kalle inn til ekstraordinært gruppemøte i morgen formiddag, sier kommunikasjonsrådgiver Dag Fedøy i stortingsgruppen til DN.

Det ekstra møtet i KrF ble kjent rett etter at Venstre gjorde det klart at de bryter budsjettforhandlingene.

«Venstres stortingsgruppe har i dag besluttet å bryte forhandlingene med Høyre og Frp om statsbudsjettet for 2017. Årsaken til bruddet er at regjeringspartiene ikke har vært villige til å forhandle om viktige deler av statsbudsjettet, spesielt om tiltak for å redusere Norges klimagassutslipp i tråd med våre forpliktelser i Paris-avtalen», skriver Venstre i en pressemelding.

– Opprørt

– Flere partier er opprørt over en regjering som ikke legger til rette for en forsvarlig budsjettbehandling i Stortinget. Dette må regjeringen ta ansvar for, sier Venstre-leder Trine Skei Grande, ifølge pressemeldingen.

Grande understreker at Venstre ikke kan akseptere at Frp legger ned veto «mot en miljøpolitikk det er flertall for i Stortinget, og som statsministeren nasjonalt og internasjonalt har talt varmt for».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.