DN har fått bekreftet fra sentrale kilder i regjeringsapparatet at Utenriksdepartementet nå formelt har bestemt hvem som blir kommunikasjonssjef der.

Mangeårig kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor (SMK), Trude Måseide (51), utnevnes i statsråd fredag.

Et knippe profilerte journalister og kommunikasjonssjefer sto på søkerlisten, som NRKs Peter Svaar, Cares Mah-Rukh Ali og Jon Berg i Klima- og miljødepartementet. Men som DN skrev i februar, pekte sentrale kilder på at Måseide ville få jobben. Flere trakk også sine søknader da det ble kjent at hun hadde søkt på stillingen.

Når Måseide nå går fra SMK, blir den mest attraktive kommunikasjonsjobben i det offentlige Norge ledig. Å få jobbe tett med landets statsministere regnes som det gjeveste hvis en ikke sikter seg mot bedre betalte stillinger i det private næringsliv.

Krevende posisjon

SMKs kommunikasjonssjef tjener nærmere 1,3 millioner, mest av de 16 kommunikasjonssjefene i departementene.

Formelt er det regjeringsråd Anne Lyftingsmo som bestemmer hvem som blir Måseides etterfølger. Men siden vedkommende skal jobbe så nært med Erna Solberg (H) er det naturlig at statsministeren har siste ord.

Som kommunikasjonssjef på Statsministerens kontor må man ha over snittet arbeidskapasitet, være diplomatisk og samtidig være i stand til å skjære igjennom. Det er en fordel med erfaring fra departementene for å kunne navigere i statsapparatets irrganger og forstå kulturen.

Mektig stilling

Det er seks årsverk i avdelingen vedkommende skal styre, men sjefen styrer indirekte også over andre departementer ettersom SMK bestiller jevnlig informasjon fra dem.

Kommunikasjonssjefen planlegger og gjennomfører alle reiser og utadrettet virksomhet for statsministeren, håndterer mediene og holder i taler.

Som kommunikasjonssjef på SMK jobber man også tett sammen med statssekretæren med ansvar for presse, for tiden Rune Alstadsæter, og blir involvert i alle vanskelige saker for regjeringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.