I november skrev DN at tidligere støvsuger- og sminkeselger Peder W. Egseth sluttet som pressesjef i Høyre for å gå til Norsk olje og gass.

– Etter fem gode år i Høyre og med et historisk gjenvalg av Erna Solberg som statsminister, var det på tide å se seg etter noe nytt, sa han da.

Følger igjen etter Hoen-Sevje

Nå er det klart at han forblir i politikken. Statsministerens kontor opplyser i en melding at Egseth tar over for Odd Hoen-Sevje som statsminister Erna Solbergs politiske rådgiver. Hoen-Sevjes avgang ble kjent onsdag.

Egseth har tidligere vært politisk rådgiver for Børge Brende da han var utenriksminister, før han i januar 2017 ble pressesjef og spinndoktor for Høyre.

Også den gangen var det Hoen-Sevje han erstattet. I høst fikk Egseth mest oppmerksomhet for at han hadde dialog med KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad før han utfordret Erna Solberg og Jonas Gahr Støre om abort.

Tøffe tak

– Jeg forventer at det blir steinhard jobbing og tøffe tak, sier Egseth.

Han ser frem til å jobbe tettere med statsministeren.

– Hun er et arbeidsjern som er opptatt av substans og politiske resultater, ikke symbolikk og retorikk. Det liker jeg.

Egseth begynner i den nye jobben på nyåret.

– Nå blir det først jul med ribbe, risgrøt og skiturer i Trondheimsmarka før oppstart i midten av januar, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil B. Alstadheim: Derfor vil Solberg at du skal snakke om sex i juleselskapet
03:13
Publisert: