Den prestisjetunge jobben som statsministerens kommunikasjonssjef ble ledig i fjor da Trude Måseide gikk til samme jobb i Utenriksdepartementet, men hun klarte å få ett års permisjon for å ha muligheten til å komme tilbake.

I vår meldte hun Statsministerens kontor (SMK) at hun ble værende. Dermed kunne SMK lyse ut stillingen permanent.

Ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet, Anne Kristin Hjukse, har fungert i Måseides jobb siden høsten 2019. Etter det DN erfarer er det hun som får jobben. Stillingen ble utlyst 10. juni, med bare 14 dagers søknadsfrist. Ingen av de andre søkerne har tilsvarende erfaring som Hjukse. To av søkerne er unntatt offentlighet.

Journalistbakgrunn

Hjukse kommer fra stillingen som ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet, og var før det kommunikasjonssjef i samme departement.

Hjukse er utdannet journalist, med fortid i NTB, Dagbladet og Adresseavisen. Hun har studert fransk, jus, kommunikasjon og ledelse, og har også jobbet i Oslo Havn.

SMKs kommunikasjonssjef tjener nærmere 1,3 millioner, mest av de 16 kommunikasjonssjefene i departementene.

Formelt er det regjeringsråd Anne Lyftingsmo som bestemmer hvem som blir Måseides etterfølger. Men siden vedkommende skal jobbe så nært med Erna Solberg (H), er det naturlig at statsministeren har siste ord. Etter det DN erfarer skal beslutningen tas over sommeren.

Tung stilling

Det er seks årsverk i avdelingen vedkommende skal styre, men sjefen styrer indirekte også over andre departementer ettersom SMK bestiller jevnlig informasjon fra dem.

Kommunikasjonssjefen planlegger og gjennomfører alle reiser og utadrettet virksomhet for statsministeren, håndterer mediene og holder i taler.

Som kommunikasjonssjef på SMK jobber man også tett sammen med statssekretæren med ansvar for presse, for tiden Rune Alstadsæter, og blir involvert i alle vanskelige saker for regjeringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.