– Rundt oss er det krigen i Ukraina som får synlige effekter mange steder. Flyktninger kommer til lokalsamfunnene, men vi ser det også i budsjettarbeidet, sier Støre til pressen før regjeringen går i gang med budsjettkonferansen.

– Det å ta ansvar i denne tiden og sørge for at folk får trygghet i livene sine, er regjeringens viktigste ansvar, fortsetter Støre.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum trekker fram noen områder som regjeringen vil prioritere.

– Vi må bruke mer ressurser på forsvar, beredskap og sikkerhet. Den opptrappinga har vi brukt mye tid og ressurser på det siste året, og vi kommer til å måtte trappe mer opp.

Vedum trekker også fram at mange flere er i arbeid i år enn på samme tid i fjor, og at det nye budsjettet må sikre dette fremover.

– I privat sektor er det 102.000 flere i arbeid, sier finansministeren.

Regjeringen møtes til budsjettkonferanse to ganger i året. Først i mars, da grunnlaget for arbeidet med neste års statsbudsjett blir lagt. Deretter i august.

Budsjettkonferansen finner sted på Klækken hotell.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.