I et intervju med Financial Times slår Støre fast at oljefondet er politisk.

– Signalet statsministeren har gitt er at vi har en ny politikk for hvordan fondet skal brukes, sa Høyres parlamentariske leder Erna Solberg da Støre for første gang som statsminister møtte til Stortingets spørretime onsdag.

– Jeg sa ikke at oljefondet er et politisk instrument, svarte Støre.

Men han påpekte samtidig at spørsmålet om hvordan finansverdenen skal håndtere klimarisiko er et tema som skal diskuteres på klimakonferansen i Glasgow.

– Hvis vi ikke ser at det er behov for å gjøre nye ting, går vi baklengs inn i framtiden, konstaterte han.

«Oljefondet er eiendommen til det norske folk, og det er opp til regjeringen og Stortinget å sette rammene for fondet, noe som etter mitt syn gjør fondet til et politisk verktøy,» sa Støre til den toneangivende finansavisen mandag.

Solberg påpeker at Norge stadig er under press for å bruke fondet politisk, men at et enstemmig Storting så sent som i mai slo fast at fondets mål er å skape høyest mulig avkastning til akseptabel risiko, ikke være et politisk virkemiddel.

Støre slår fast at han er enig i dette, og avviser også at det er behov for å korrigere inntrykket verden har fått etter intervjuet.

– Det var et glitrende godt svar som opplyste saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.