– Hun tar kritikk for måten hun har informert på. Hun tar Riksrevisjonens kritikk til seg, men Stortingets ganske tydelige kritikk har hun ikke kommentert med et ord, konstaterte Støre etter at statsminister Erna Solberg (H) hadde vært på talerstolen i Stortinget.

De folkevalgte behandler onsdag regjeringens håndtering av Forsvarets og politiets sikring av skjermingsverdige bygg og infrastruktur.

Støre mener det etter 22. juli var bred enighet om at sikringsarbeidet måtte prioriteres høyt og at det måtte være åpenhet om det.

– Et nært og tillitsfullt samarbeid om terrorberedskap har endt her i dag i en debatt hvor flertallet her i denne sak går langt i å gi regjeringen sterk kritikk, sa han og rettet kritikken direkte mot statsministeren.

– Det er under hennes ledelse og som en følge av hennes ledelse at tillit er blitt til mistillit i denne salen på dette viktige og følsomme området, sa Støre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil Wiedswang: Den politisk ukorrekte julen
DNs politiske julekalender | Luke 5: Det er nær håpløst å bli kvitt Svarte Petter.
01:46
Publisert: