Onsdag presenterer Høyre valgkomiteens innstilling for både ledelsen og sentralstyret i partiet. DN får bekreftet at et nytt innslag vil være Steinar J. Olsen, som er eier og gründer av turtøykonsernet Stormberg.

Konflikt

I de siste månedene har DN skrevet flere saker om Olsens konflikt med både dekkforhandleren Tommy Sharif og Facebook-siden Sørlandsnyhetene, som han sier har kommet med gale påstander om ham.

Sørlandsnyhetene, med nær 25.000 følgere, har blant annet hevdet at det politiske establishment, offentlige ansatte og privatpersoner i Kristiansand er sauset sammen i korrupsjon, kameraderi og lukkethet.

Olsen blir ikke den eneste representanten fra næringslivet i sentralstyret som valgkomiteen innstiller, ifølge DNs kilder. Valgkomiteen foreslår at forlegger Erling Kagge fortsetter, får DN bekreftet.

Flere endringer

Det blir flere rokeringer i innstillingen. Olje- og energiminister Tina Bru er innstilt som nestleder, og kan ta over stillingen etter helseminister Bent Høie.

DN får også opplyst at en annen partiprofil, arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen, forsvinner ut av partiets viktige arbeidsutvalg i innstillingen. Han blir erstattet av stortingsrepresentant Helge Orten.

Partiets landsmøte skal ta stilling til innstillingen i vår. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.