Stortingets administrasjon har torsdag levert en anmeldelse til Oslo politidistrikt vedrørende mulig misbruk av Stortingets ordning for reisegodtgjørelse, opplyser Stortinget i en pressemelding til NTB.

Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Gjennom sin advokat Arve Lønnum har Keshvari bekreftet at han har levert feil reiseregninger til Stortingets administrasjon ved en rekke anledninger og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han opplyste videre at Frp-representanten ønsker å gjøre opp for seg.

Ba om anmeldelse

'Keshvari trakk seg torsdag som leder av Oslo Frp. Han møter som fast vararepresentant på Stortinget for Frp-leder og finansminister Siv Jensen.

Rødts stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes ba torsdag Stortingets presidentskap om å politianmelde Keshvari.

– Men det er ikke først og fremst Stortinget som er den fornærmede part. Det er det skattyterne som er, sier Moxnes.

Samtidig som Stortinget vil anmelde saken, undersøker Riksrevisjonen en mulig dobbeltrolle for Keshvaris advokat Lønnum. Han er nemlig med i kollegiet til Riksrevisjonen, som er Stortinget vaktbikkje.

«Et svik»

Siv Jensen kalte Keshvaris reiseregninger for et alvorlig tillitsbrudd i et intervju med DN torsdag.

– Dette er helt uakseptabelt og et alvorlig tillitsbrudd. Dette er et svik mot den tilliten han er vist som stortingsrepresentant og Frp-politiker. Jeg er glad for at Mazyar Keshvari innrømmer forholdene og beklager. Samtidig er Mazyar en nær kollega som står i en svært vanskelig sak, så vi er også opptatt av å ta vare på han. Dette er en svært alvorlig sak det må ryddes opp i, sa hun.

Dronningen halshugget - nå er smykkene til salgs
Dronning Marie Antoinette var gal etter smykker og juveler. Nå skal auksjonshus teste hva samlere er villige til å gi for dem.
01:11
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.