Stortinget har etter forslag fra regjeringen vedtatt endringer i plan- og bygningsloven som gir forenklinger og en mer effektiv planprosess».

Det opplyser Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding fredag.

– Vi jobber for å gjøre det raskere og rimeligere å bygge. Det betyr mye for at vi skal få bygget flere boliger og legge til rette for næringsliv og nye jobber, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i meldingen.

«Forslagene imøtekommer mange av ønskene fra byggenæringen og andre utbyggere. De savner at kommunen viser eierskap til planprosessen, og fremstår som en reell medspiller. De savner også at kommunen tar en mer aktiv koordinerende rolle, blant annet for å avklare motstridende interesser. Ikke minst savner utbyggerne en mer løsningsorientert planprosess, der partene tidlig blir enige om målet, hvordan man kommer dit, og at alle involverte aktører bidrar aktivt i samme retning», heter det i meldingen.

Departementet har ikke tatt endelig stilling til iverksettingstidspunkt, men det vil være aktuelt med flere. Første naturlige iverksettingstidspunkt vil være 1.7.2017, skriver Kommunal- og moderniseringsdepartementet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «La La Land»
Retro. «La La Land» er sukkertøy og romantisering av enklere tider, og du verden så lett det er å la seg forføre. Her er Emma Stone og Ryan Gosling i aksjon.
01:22
Publisert:
Thaiskolen del 2: Tom kha gai
Norges beste Thai-kokk, Terje Ommundsen lærer deg å lage ekte Thai-mat hjemme. Denne uka viser han hvordan du kan lage kyllingsuppen Tom Kha Gai.
01:19
Publisert: