De to rådgiverne som har jobbet tett med Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen de siste fire årene, bekrefter at de har sagt opp.

Nyheten om oppsigelsene kom kort tid etter at NTB torsdag meldte at nestleder Trond Giske overtar som finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, selv om Marthinsen ønsket å fortsette.

De to skal angivelig ha sagt opp i protest, men ingen av dem vil si noe om hvorfor de slutter.

I hver sin tekstmelding til NTB bekrefter både Harald Jacobsen og Maria Schumacher Walberg fredag ettermiddag at de slutter som rådgivere for Aps stortingsgruppe med øyeblikkelig virkning.

– Jeg vil ikke kommentere årsaken til at jeg sier opp, skriver Jacobsen, mens Walbergs formulering lyder «Jeg ønsker ikke å snakke om hvorfor».

Bekreftelsene kom fredag i etterkant av et møte de to hadde på kontoret til Arbeiderpartiets sekretariatsleder på Stortinget, Hans Kristian Amundsen. Ifølge VG var også klubbleder Ingunn Yssen med på møtet. Avisen skriver – i likhet med det NRK meldte torsdag – at oppsigelsene kommer som en reaksjon på at Giske overtar som finanspolitisk talsperson for Ap.

Amundsen sier at de to rådgiverne har lagt ned en stor innsats for partiet.

– Det er to flotte og dyktige medarbeidere som slutter. Vi takker dem for innsatsen og ønsker dem all mulig lykke til videre, sier han til NTB.

Amundsen sier at det er en stund siden han ble varslet om at de to ville si opp, men at han ikke vil si noe om hvorfor de velger å slutte.

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har respekt for at de velger å gjøre noe annet, sier sekretariatslederen.

(©NTB)(Vilkår)

Slik siktet norsk millionær seg inn mot Google-toppen for «forbrukslån»
Slik får Fredrikstadmannen Dyar Al-Ashtari en av Googles dyreste søkeord, «Forbrukslån», inn blant toppresultatene.
00:60
Publisert: