Klokken 16 startet Frps krisemøte i landsstyret om bompengeopprøret. Fire timer senere ble det kalt inn til pressekonferanse.

– Vi har hatt et godt, men svært krevende landsstyremøte, sier partileder Siv Jensen.

Et enstemmig landsstyre har samlet seg om noen punkter som de nå skal forhandle om med de andre regjeringspartiene. Punktene er som følger:

  • Stoppe nye bypakker.
  • Endre nullvekstmålet.
  • Slette bompengegjeld.
  • Kutte kostnader i eksisterende bypakker.
  • Når staten bidrar med penger til byområdene må det stilles strengere krav til egenandel fra lokale myndigheter.
  • Nei til veiprising.

Krever mer gjennomslag

– Vi skal nå gjøre den jobben fra partiledelsens side med en ambisjon om å få til et resultat, sa partilederen.

Konklusjonen er klar, ifølge Jensen:

– Vi må få mer gjennomslag.

Frp skal nå gå i dialog med de andre partiene, og deretter komme tilbake til landsstyret med resultatet. Jensen ble spurt flere ganger om hva som vil skje hvis Frp ikke leverer et resultat landsstyret er fornøyd med, og svarte at det vil partiet ta stilling til da.

Jensen ønsker heller ikke å si noe om hvor lang tid forhandlingene vil ta. Stortingets sesjon er over 21. juni, og ytterligere bompengeprosjekter til 15 milliarder kroner skal bli behandlet to dager før.

Truet med å gå ut av regjering

Før møtet varslet flere fylkesledere at de ønsker betydelige gjennomslag i bompengesaken. De mener at om ikke Frp kan oppnå det, så bør ikke partiet lenger være i regjering.

Gruppen som skal finne løsninger internt i regjeringen var samlet for første gang tirsdag ettermiddag. Den består av samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), regjeringspartienes fire parlamentariske ledere og statssekretærene ved Statsministerens kontor: Hans Olav Syversen, Audun Rødningsby og Lars Øy.

Møtet fant sted på Stortinget og varte i flere timer, får DN opplyst. Flere spor ble diskutert, blant annet nedskalering av byvekstavtaler og skattefradrag, men ingenting kom så langt at Jensen kunne legge noe frem på landsstyremøtet. Det neste møtet skal etter planen finne sted neste uke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.