– Vil statsministeren legge til rette for at disse bedriftene bidrar til spleiselaget, spurte Ap-leder Jonas Gahr Støre da statsminister Erna Solberg (H) møtte til muntlig spørretime i Stortinget onsdag.

Ap går inn for at det ikke skal tas utbytte, gjennomføres oppsigelser eller gis høye lederlønninger til bedrifter som mottar støtte.

Solberg: Trenger fleksibilitet

– Det har med rettferdighet å gjøre. Det har med anstendighet å gjøre når samfunnet stiller opp i et spleiselag. De forslagene er blitt avvist, slo han fast fra Stortingets talerstol.

Solberg vil imidlertid ikke gå inn for å endre systemet.

– Det er viktig å huske at for sterke reguleringer på de områdene også medfører utfordringer for arbeidsplasser og bedrifter. Vi ønsker at disse ordningene skal komme flest mulig til gode, men det må også være fleksibilitet nok til at vi har sunne bedrifter etterpå, sa hun.

– Blindsone

– Dette er høyresidens store blindsone. De ser ikke hva dette gjør med folks tillit til tiltakene, repliserte Støre, som viste til finanskrisen for ti år siden. Den gang mistet mange tilliten til tiltakene, hevdet han.

– Historiefortellingen til Støre bærer mer preg av valgkamp enn realiteter. Folk har fått penger i lomma raskere nå enn under finanskrisen, repliserte Solberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.