Til sammen er det 6824 flyreiser, eller rundt 40 reiser på hver representant i året i gjennomsnitt. Utenlandsreiser kommer i tillegg, skriver Dagbladet.

– Vi står midt i en klimakrise. Da er det skikkelig pinlig og en ansvarsfraskrivelse at de som faktisk har mulighet til å gjøre noe med det, flyr som aldri før, sier Greenpeace-leder Frode Pleym til avisen.

13 av de 18 daglige flyreisene går mellom Oslo og en av Norges største byer. Reiser Pleym mener er unødvendige.

– Det er Stortinget som har ansvaret for investeringene i samferdsel. I 1975 tok det 6 timer og tre minutter å ta toget til Bergen. Nå tar det 6,5 timer. Det gjør det fordi de vi har valgt til å representere oss, ikke har prioritert jernbane. Da kan du ikke skylde på at det tar tid og er viktig å møte velgere, når det er du som politiker som har ført oss i den retningen, sier han.

– Det plasserer flyskammen der den skal være, hos politikerne.

Pleym får støtte fra MDGs stortingsrepresentant Une Aina Bastholm.

– Hadde stortingspolitikerne reiste mer med tog, ville de kanskje også vært mer interessert i å satse på et bedre togtilbud. Det blir veldig feil når Stortinget er blitt en av flyselskapenes beste kunder, mener Bastholm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.