Det har stormet rundt kjæresteparet Per Sandberg (58) og norsk-iranske Bahareh Letnes (28) siden juli. Da ble det kjent at de var på privat tur til Iran, som ikke var meldt inn til Statsministerens kontor. I tillegg tok Sandberg med seg jobbtelefonen, noe Politiets sikkerhetstjeneste (PST) advarer mot.

Mandag trakk Sandberg seg både som fiskeriminister og nestleder i Frp. Parlamentarisk nestleder Harald Tom Nesvik (Frp) blir ny fiskeriminister.

Bahareh Letnes forteller til DN at hun og Sandberg tirsdag skal ha en pressekonferanse om saken. Den vil finne sted klokken 15 eller 16. Stedet er ennå ikke bestemt.

– Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt. Dette er trist, jeg er veldig lei meg at en av Norges beste politiker må i dag gå av på grunn av en heksejakt, skriver Bahareh Letnes i en SMS til VG mandag ettermiddag.

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg: - Det er vemodig, det er trist
Håpet kongen i statsråd helt til siste stund skulle si nei.
01:45
Publisert:

Snakket ut

De to snakket tidligere i august ut på NRK. Da kom de med kritikk mot mediene.

– Masse av det som er blitt sagt om meg er usanne ting, og det er urettferdig, sa Letnes.

Hun reagerte på utsagn om henne.

– Først måtte jeg bare le av alle anklagene som kom mot meg. Men siden i går har jeg vært sint, redd og trist. Påstandene har vært så sterke. I tillegg har jeg fått dødstrusler, sa Letnes.

Sandberg var heller ikke fornøyd med omtalen i offentligheten.

– Så er det påstander der ute nå, etablert, nesten sannheter, om at hun er en mellomkvinne og har et nettverk som går inn i iranske myndigheter og regimet der, og det er ikke bra. Det er farlig rett og slett, sa Sandberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.