Partiet vil at folkeforslag som har støtte fra en halv prosent av befolkningen automatisk kommer opp for Stortinget, ifølge Dagsavisen. Dette tilsvarer om lag 26.000 personer.

I tillegg skal man kunne få saker behandlet om man samler 10 prosent av befolkningen i et fylke. For landets lavest befolkede fylke, Finnmark, tilsvarer det om lag 7.600 personer.

– Det vi ønsker er en ordning som tilsier at forslag som samler så stor oppslutning, må bli tatt opp til behandling på Stortinget, opplyser nestleder Snorre Valen i SV.

I januar 2013 åpnet kommunaldepartementet nettsiden minsak.no, hvor folk kan kreve saker vurdert av kommunen eller fylkeskommunen de bor i. Det kreves 300 underskrifter for å få en sak opp på kommunenivå eller 500 i fylket. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.