Det er en kartlegging Dagsavisen presenterer onsdag som viser at antallet flyreiser har økt blant stortingsrepresentantene de siste fire årene.

I 2015 reiste landets toppolitikere 6.659 ganger, viser tall fra Stortingets administrasjon. Året etter hadde dette tallet steget til 6.919 og i 2017 viste årsoversikten at antall reiser endte på 7.064. I løpet av fjoråret gjorde antallet flyreiser et byks og steg til 7.805 innenlands flyreiser.

Ingen med tog

Antallet tilsier at hver stortingsrepresentant i gjennomsnitt fløy 46 flyreiser innenriks i fjor. Til sammenligning reiser hver nordmann tre ganger innenriks i året, og det er mest i Europa, ifølge tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat.

Mange av flyreisene skjer i forbindelse med komitéreiser, hvor ingen av dem Dagsavisen har undersøkt, er foretatt med tog. Som oftest foregår slike reiser med fly og med buss. Transport- og kommunikasjonskomiteen hadde sju reiser i fjor, ingen av dem foregikk med tog, opplyser leder Helge Orten (V).

Norge forpliktet seg i 2015 til etterleve Parisavtalen som går ut på å redusere klimautslippene for å bremse den globale oppvarmingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.