Gjennomgangen ble varslet i desember, etter at Aftenposten skrev flere artikler om partigruppenes pengebruk.

– Vi vil nå foreta en helhetlig gjennomgang av tilskuddsordningene for stortingsgruppene, slik vi varslet, sier stortingspresident Tone Trøen (H) til avisen.

– Presidentskapet vil se på størrelsen på tilskuddene til partiene, spørsmål knyttet til åpenhet og kontroll, og om det er behov for andre typer presiseringer eller tydeligere retningslinjer på områder hvor det kan være uklarheter i dag.

Fra 2013 til 2017 bevilget Stortinget 862 millioner skattekroner til partigruppene, men partiene behøver ikke å gi innsyn i pengebruken på samme måte som offentlig sektor. Da Aftenposten ba om innsyn, svarte MDG, SV, Rødt og KrF ja til dette. Venstre sa først nei, men snudde etter noen uker. Ap, Høyre, Sp og Frp ville ikke gi innsyn.

Økt åpenhet er det noe av det presidentskapet skal se på, ifølge Trøen.

– Men det er nok lurt å ikke konkludere før vi har startet, sier stortingspresidenten, som håper en innstilling kan være klar før nyttår.

DNs Ingeborg Volan: Derfor har Facebook satt opp et telt midt i Oslo
02:54
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.