Den nye tjenesten bevarer innlegg postet på sosiale medier av folkevalgte politikere på Stortinget, politiske partier og departementer, skriver NRKBeta.

Arkivverket har lagret politikernes innlegg på Facebook, Twitter og Instagram hver dag siden i fjor vår.

– Formålet vårt er at våre arkiver skal gi et bilde av den norske samfunnsutviklingen. Vi innså at sosiale medier både er blitt viktige kanaler for samfunnsdebatt og i hverdagen til mange enkeltmennesker, samtidig er sosiale medier flyktige, sier avdelingsdirektør og prosjektleder Espen Sjøvoll i Arkivverket til NRK.

I en kronikk publisert i Klassekampen tidligere i år problematiserte Sjøvoll at viktig meningsutveksling i den offentlige debatten, som tidligere var begrenset til trykk i aviser, nå enkelt kan slettes med et tastetrykk. Han viste da til det slettede Facebook-innlegget til Sylvi Listhaug som førte til hennes avgang som justisminister i mars i år.

Samtidig er målet med tjenesten å ta vare på debatter også etter at sosiale medier har forsvunnet fra nettet. Tjenesten er foreløpig under utvikling, og finnes kun som pilot.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik reagerte Olav Thon da DN spurte ham om Røkkes Fornebu-tårn: –He he he
Selv skulle han gjerne bygget et tårn i Oslo sentrum.
01:33
Publisert: