Fagforeningsleder Frode Alfheim i Industri Energi gir følgende råd til Ap-leder Jonas Gahr Støre etter noen uker med svake målinger:

– Ikke få panikk. Støre må fortsette det løpet han og partiet har startet. 

Industri Energi er med sine 60.000 medlemmer det fjerde største forbundet i LO.

De siste månedene har fagbevegelsen intensivert arbeidet med å få statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) ut av regjeringskontorene. 

I tillegg til en storstilt mobilisering har LO besluttet å gi rekordstøtte på ti millioner kroner til Arbeiderpartiet, en økning på fire millioner sammenlignet med 2013.

Flere andre LO-forbund har også gitt høyere beløp i valgkampstøtte enn tidligere.

«Ikke truffet godt nok»

Alfheim legger ikke skjul på at han er bekymret.

– Fasiten er dessverre klar: Når oppslutningen er så svak på meningsmålingene, har ikke partiet truffet godt nok.

Han synes det er vanskelig å gi konkrete innspill til hva som har gått galt underveis. Han tror fortsatt at Arbeiderpartiet vil klare å overta regjeringsmakten og at Støre er en god leder.

Fellesforbundet organiserer 140.000 medlemmer innen blant annet industri-, bygg-, hotell-, restaurant- og bilbransjen. 

Fagforeningsleder Jørn-Henning Eggum synes det er vanskelig å peke på årsaken til den svake oppslutningen på meningsmålingene.

– Dessverre ser det ut til at flere og flere Ap-velgere er usikre, men heldigvis er det heller ingen borgerlig vind som blåser over landet. Jeg har ikke noe genialt råd å gi Støre. Jeg synes han gjør en god jobb, og han har imponert i debattene. Selv om meningsmålingene ikke er gode for tiden, tror jeg fortsatt han kommer til å bli landets neste statsminister, sier Eggum.

«Godt program "

– Er det noen saker du mener burde vært løftet høyere på dagsorden?

– Ap har et veldig godt partiprogram, men viktige politiske saker som for eksempel berører arbeidslivet, har dessverre druknet litt i formuesskattedebatten i mediene. Våre medlemmer er ikke så opptatt av formuesskatt, sier Eggum.

Han sier følgende om Støres flørt med sentrumspartiene:

– Jeg var tidlig ute med å advare mot den utviklingen. KrF-velgernes politiske syn i verdisaker havner lett på kollisjonskurs med Fellesforbundets medlemmer, som bor og jobber på Sør- og Vestlandet, sier Eggum.

Han tror likevel ikke at det har vært veldig ødeleggende i valgkampen at Støre har strukket ut en hånd mot sentrum og sagt at han er åpen for samarbeid med flere partier.(Vilkår)