– Innvandringsproblemet er ikke over selv om det ikke kommer 30.000 flyktninger som i 2015. Arbeiderpartiet tror det. Men i tillegg til asylsøkere kommer det tusenvis på familiegjenforening i år. Blant de røde samarbeidspartiene vil Rødt ta imot 80.000 flyktninger de neste fire årene, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Denne uken fikk innvandringsstatsråden igjen pepper for det hun kalte en studietur til bydelen Rinkeby i Stockholm. Presseoppbudet var massivt, men Listhaug vil ikke si om hun regner all presse som god presse.

– Det viktigste er at problemene ikke blir feid under teppet. Frp har ment det samme i 30 år, og har fått rett, sier hun.

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Valgkampen.

– Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Nei, i grunnen ikke. Absolutt ikke turen til Rinkeby. Jeg lærte at det er viktig å sette inn støtet tidlig. Sverige har 60 spesielt utsatte områder. Det er ingen grunn til å

la være å snakke om problemet her i landet, selv om noen mener vi skal det.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag? 

– Til mannen min, Espen, og barna. Jeg er ekstremt glad i dem. De er viktige å ha med all den skitten jeg får.

– Hva gjør du i helgen?

– Jeg reiser til Møre og Romsdal for å drive valgkamp. Søndag håper jeg å få litt tid til å puste ut sammen med barna. Jeg har ikke sett dem så mye i det siste.

– Hva er favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– En hjemmelaget burger, med pommes frites.  Gjestene kan få  øl – eller vin. Selv holder jeg mer til Pepsi. Alltid Pepsi Cola, ikke Coca-Cola. Det holder med hamburgere, det trengs ikke dessert etterpå.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Alltid avisene. De kan jo også leses på Ipad. 

Drone viser orkanskadene i Texas
Se dronefilm av oversvømmelsene og ødeleggelsene etter ekstremværet Harvey i USA.
00:45
Publisert:

  (Vilkår)