For bare to måneder siden lå Ap-lederen foran den sittende Høyre-statsministeren med 48 mot 45 prosent i målingen Ipsos MMI utfører for Dagbladet. I augustmålingen har de byttet plass, og 53 prosent foretrekker Erna Solberg. Nå er det bare 42 prosent som synes Støre bør styre landet.

– Dette er selvsagt en veldig hyggelig tilbakemelding fra velgerne. Her får jo de en mulighet til å vurdere en kandidat som faktisk har sittet i jobben i fire år. Da betyr det mye for meg at de mener vi gjør en god jobb, sier Solberg om målingen.

Støre de høyt utdannedes favoritt

Sist gang forskjellen var såpass stor var i desember i fjor, men da var Støre på topp med 52 prosent, mot Solbergs 43. Siden nyttår har de byttet på å ligge i tet, men avstanden har vært langt mindre.

Støre er de høyt utdannedes favoritt, mens Solberg gjør det best blant velgere som bare har grunnskoleutdanning. Det skyldes trolig Frp-velgere, mener valgforsker Johannes Bergh.

– Erna er jo deres statsministerkandidat, også̊, og blant Frp-velgerne vet vi at utdanningsnivået er lavere enn blant Ap og Høyre, sier han. Samtidig minner han om at parti er viktigere enn person i norske valg.(Vilkår)

Mennene svarer Solberg: - Vi er bedre enn menn fra andre land
Regjeringen reduserte fedrekvoten fra 14 til ti uker i 2014, etter det har andelen menn som tar mer enn ti uker pappaperm falt kraftig. Nå er Erna Solberg skuffet over norske menn.
00:59
Publisert: