Mandag barket hun sammen med KrF-leder Knut Arild Hareide under årets første direktesendte partilederdebatt på NRK.

Det er steile fronter mellom KrF-leder Knut Arild Hareide og Frp-leder Siv Jensen som sparker i gang diskusjoner om verdier.

—Skal vi bygge broer, eller skal vi bygge murer? Det er jo det dette handler om. Skal vi gi disse menneskene en mulighet til å bli en del av dette samfunnet, sier Hareide.

Verbale basketak mellom KrF og Frp

— Jeg debatter gjerne bistand og sexkjøpsloven med Hareide, men det vi diskuterer nå er at norske verdier er under press, sier Frp-leder Siv Jensen.

Hun mener strømmen av innvandrere flyktninger og immigranter som kommer til Norge setter norske verdier under press og argumenterer for en strengere flyktningpolitikk.

— På min vakt har jeg tenkt til å vokte den døren, fordi jeg ikke vil at slike verdier skal få fotfeste i Norge, sier Jensen

De siste ukene har en rekke politikere, deriblant innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), debattert friskt om såkalte norske verdier.

I forrige uke gikk Listhaug og Hareide hardt ut mot hverandre i en debatt om kristne verdier i debattprogrammet Politisk kvarter på NRK.

Listhaug uttalte blant annet at Hareide og andre politikere «sleiker imamer oppetter ryggen.» Listhaug nektet mandag å unnskylde språkbruken til tross for at Erna Solberg har refset statsrådens språkbruk i mediene.

Forsvarte Listhaug

Siv Jensen måtte også svare på Listhaugs ordbruk under mandagens debatt. Jensen er enig i at retorikken til partikollegaen var i sterkeste laget.

— Jeg er glad for at Listhaug mente denne debatten var for het, sier Jensen.

Frp-lederen fortsetter:

— Men hun tok et oppgjør med en imam med ekstreme holdninger. Jeg vil heller ha en Listhaug til, enn ti politikere som fortsetter å lukke øynene. ​

Jensen er opptatt av at det innvandrere må tilpasse seg norsk kultur og norske verdier.

— Terror og radikal islam banker på døren. Mennesker som kommer til Norge, skal tilpasse seg oss, ikke omvendt, sier hun.

Anstrengt forhold

Jensen kritiserer Hareide og andre politikere for å ikke ta et tydelig stangpunkt i verdispørsmål som berører innvandrere.

— Forutsetningen for at vi skal klare det er å holde en front mot verdier vi ikke liker, sier Jensen.

Hun brukte Frps motstand mot hijab i barneskolen som et eksempel på en sak på nettopp dette. ​

Forholdet mellom Frp og KrF har blitt mer og mer anstrengt etter hvert som valgkampen har intensivert seg. Hareide beskrev avstanden slik:

— Det er ikke tvil om at jeg tror det norske folk ser at både jeg og Siv Jensen ønsker det beste for Norge, men det er ganske stor politisk forskjell likevel mellom KrF og Frp. Fremskrittspartiet har en tenkning av at du er din egen lykkes smed, KrF sier at vi har ansvar for hverandre, nestekjærligheten, i denne verden skal du aldri føle deg alene, sier Hareide.

Det kjølige forholdet skaper trøbbel for Erna Solberg som forsøker å være brobygger på borgerlig side.

KrF har gjort det klart at de ikke ønsker å delta på felles markeringer i valgkampen. Partiet ønsker å skrifte ut dagens regjering med en regjering bestående av Høyre, Venstre og KrF.

Under mandagens debatt bruker Hareide tid på å understreke de politiske forskjellene mellom KrF og Frp

– Det er en grunn til at KrF har sagt at vi ikke ønsker å sitte med Frp i regjering, sier Hareide.

Verdier under lupen

Det er ikke første gang verdier har blitt et hett diskusjonstema i valgkampen. I slutten av juli gikk også Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe og kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) ut og sa at norske verdier er under angrep i et intervju med VG.

De to snakket varmt om vafler, barne-TV og dusjing etter svømming i skolen.

Aps nestleder Hadia Tajik reagerte sterkt på utspillet. Hun mener  regjeringen som statsminister Erna Solberg (H) leder fører en politikk som truer verdier.

— Høyre/Frp-regjeringen har systematisk arbeidet de siste fire årene for å sette disse viktige og sentrale verdiene under press. Det er de som setter norske verdier under press, uttalte Tajik til VG.

Saken oppdateres.(Vilkår)