– Det er helt utrolig at det samme partiet som har lovet å stramme inn på ungdommers mulighet til å få midlertidige jobber i privat sektor, går til valg på å garantere de samme unge midlertidige jobber i kommunal sektor, sier Heggelund til NTB.

På dag to av sin valgkampturné lanserte Støre en pakke med tiltak som skal sørge for å få flere unge i arbeid. Blant annet lover han én milliard ekstra til yrkesfagene i løpet av neste stortingsperiode.

I spleiselaget må både bedrifter og skattebetalere bidra for å få jobben gjort.

– Veldig dumt

– Vi trenger flere jobber som bidrar til statsbudsjettet, og ikke bare jobber som lever av statsbudsjettet. Da må unge også få muligheten til å prøve seg i privat sektor, forklarer Heggelund.

– Det er veldig dumt å nekte halve arbeidslivet å bidra, for så å pålegge den andre halvparten å gjøre det. Det er som å løfte tungt med den ene armen på ryggen, sier stortingsrepresentanten.

Både fagorganiserte og Ap mener den økte adgangen til midlertidige ansettelser ikke fører til at det skapes flere jobber, men heller at flere arbeidstagere tvinges til midlertidighet.

Regjeringen mener derimot at en midlertidig jobb kan være en inngangsbillett til arbeidslivet for folk som står utenfor.(Vilkår)

Læreren som henter skoletrøtte hjemme
Øivind Bache (66) slet selv med skolegangen. Som bilfaglærer har han selv kjørt hjem til studentene for å hente elever som står i fare for å droppe ut tilbake til skolebenken. 13 av 14 elever fullførte fagbrevet.
03:25
Publisert: