– Jeg synes det er veldig hyggelig at nordmenn har tiltro til det vi driver med i Oljefondet. Selv har jeg ingen planer om noensinne å gå inn i politikken, sier oljefondssjef Nicolai Tangen, som ønsker alle et godt valg.

Én måned før valget lanserte vi i Dagens Næringsliv spillet «Min drømmeregjering», hvor man kan velge sine favorittstatsråder blant over 230 forhåndsdefinerte kandidater. På listen er det både partienes fremste kandidater, pensjonerte politikere og outsidere som for eksempel Camilla Stoltenberg, Fredrik Solvang, Gustav Witzøe (senior og junior) og Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik.

På valgdagen kan DN nå presentere hvilke personer som flest har valgt til de ulike postene. Dette er basert på nærmere 8000 ulike regjeringer som er satt sammen av alle som har spilt «Min drømmeregjering». Og her kommer det blant annet frem at Nicolai Tangen hadde blitt finansminister, hvis det var opp til DN-leserne å bestemme.

Lesernes barneminister: «Oi»

Som barne- og likestillingsminister velger leserne seg Tale Maria Krohn Engvik, best kjent som «Helsesista». Hun når ut til over 200.000 seere på Snapchat daglig og tar opp helsespørsmål for barn og ungdom.

«Oi», er hennes første reaksjon på det hun ser på som en «vanvittig kul» tillitserklæring.

– Dette tyder jo på at folk virkelig har lagt merke til at jeg er på barnas lag, sier hun.

– Det er ingen tvil om at jeg har et stort hjerte og et brennende engasjement for det jeg driver med, at jeg lytter til de unge og tar deres parti. Den som blir valgt som barne- og likestillingsminister bør i alle fall ha et like stort engasjement som meg.

Helsesista Tale Maria Krohn Engvik er DN-lesernes ønskede barne- og likestillingsminister.
Helsesista Tale Maria Krohn Engvik er DN-lesernes ønskede barne- og likestillingsminister. (Foto: Aleksander Nordahl)

– Hvordan hadde du reagert hvis du faktisk fikk en telefon med spørsmål om du vil bli statsråd, da?

– Haha, da hadde jeg blitt månefallen. Jo da, jeg har både hjerte og engasjement, men å bruke byråkratspråk hadde blitt en kjempeutfordring, så jeg nøyer meg med å takke for tilliten, sier Engvik.

Advokat John Christian Elden, som leserne ønsker som justisminister, synes også det er hyggelig å bli «valgt».

– Det viser også at velgerne tenker faglig kunnskap mer enn bare politisk generelt engasjement. Jeg tolker det som en tillitserklæring, og regner med å se velgerne på Slottsplassen om ikke så lenge! skriver han i en sms.

Knockout for Erna

Når det gjelder den gjeveste plassen i regjeringen, selveste statsministerposten, er det knockout for Erna Solberg (H). Søndag kveld hadde 20,01 prosent av brukerne valgt Solberg som øverste sjef i sin regjering.

Statsminister Erna Solberg (H) i debatt med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre i et TV 2-sendt debattprogram fra Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo i august.
Statsminister Erna Solberg (H) i debatt med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre i et TV 2-sendt debattprogram fra Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo i august. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB)

Jonas Gahr Støre på annenplass er med som statsminister i 9,53 prosent av regjeringene, og er kun marginalt foran Frps tidligere statsråd og nestleder Ketil Solvik-Olsen (9,35 prosent). Vi kan jo også nevne at den fjerde mest populære statsministeren i «Min drømmeregjering» tidligere har innehatt rollen, nemlig Jens Stoltenberg (Ap).

For ordens skyld: Oversikten som er presentert i denne saken kan på ingen måte uten videre anses som representativ for hva det norske folk måtte ha som favoritter til de ulike ministerpostene . Den er basert på resultatene fra dem som har valgt å legge inn sine kandidater i DN-spillet «Min drømmeregjering», hvor man kunne velge blant rundt 230 forhåndsdefinerte kandidater.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.