Forbrukerrådet sier til VG at det de siste årene og særlig den siste tiden har vært svært mange med spørsmål rundt strømpris og vilkårene i avtalen sin. Antall spørsmål rundt strømpris er mer enn tredoblet siden 2013. Elklagenemda fikk i 2017 mer enn 1.000 klager, over halvparten dreide seg om kontraktsvilkår og faktura.

Strømpris.no er eid av Forbrukerrådet og sammenligner strømselskaper. I forrige uke fikk nettsiden 15.000 nye brukere.

- Fortvilende for forbrukerne

Leder for forbrukerdialog, Pia Cecilie Høst, sier strømkunder fra hele landet sier de har takket ja til gode strømtilbud, men opplever å måtte betale for en langt dyrere avtale kort tid etterpå.

– Det er fortvilende for forbrukerne og den seriøse delen av bransjen at det finnes strømselskaper som lever av å lokke folk inn i dårlige avtaler, sier hun.

– Det er forskjellige typer historier som kommer fra forbrukerne, men en ting som går igjen, er at de ikke har forstått at prisen vil heves etter en tid, forteller Høst.

Hun trekker også fram at det er forvirrende at selskaper opererer med mange ulike typer kampanjetilbud.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Huseier: –Jeg har ikke tenkt på strømprisen siden vi fikk solcellepanelene
Kan gi 18 år med gratis strøm.
02:13
Publisert: