Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) la fredag frem eierskapsmeldingen om statens direkte eierskap i selskaper. Der kan det se ut at til regjeringen følger ønskene fra lederne i valgkomiteene i statens fire største selskaper, Equinor, Telenor, Yara og Hydro om å høyne styrehonorarene, skriver Klassekampen.

I sommer skrev flere av lederne at den lave godtgjørelsen for styreverv i de største statlige selskapene burde økes for å bli konkurransedyktig, blant annet med nivåene i Sverige og Danmark. I dag får styrelederne i de fire selskapene honorarer fra 780.000 og opp til 1.026.000 kroner i året.

I eierskapsmeldingen som ble lagt frem fredag, ser det ut at bønnene blir hørt. Der står det: «Staten vil kunne foreslå eller støtte en større økning av godtgjørelsen dersom godtgjørelsen vurderes å ligge for lavt til å kunne bidra til best mulig styresammensetning».

Næringsministeren mener det er gode argumenter for å høyne styrehonorarene.

– Jeg er opptatt av at staten ikke kan havne i situasjon der vi får b-styremedlemmer, nettopp fordi dette er enorme verdier som vi forvalter for det norske folk, sier Isaksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.