Departementet oppretter to stillinger, som skal ha som oppgave å forvalte all statseid land på øygruppen. Staten eier nesten 99 prosent av all jorden på Svalbard.

– For departementet er det en fordel at grunnforvalterne bor og jobber på grunnen de forvalter, skriver næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

De to ansatte skal ifølge pressemeldingen jobbe med juridiske spørsmål knyttet til statens eierskap på Svalbard. De ansatte skal etter planen være på plass i april 2020.

– Jeg tror ikke det har skjedd før at vi forutsetter at ansatte i departementet lærer seg å kjøre snøscooter eller at de må kunne bruke våpen for å sikre seg mot isbjørn. Dette er stillinger som skiller seg litt ut, skriver Isaksen i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.