Sveinung Rotevatn (32) blir ny klima- og miljøminister, sier en sentral kilde til Dagens Næringsliv.

Rotevatn, som i dag er statssekretær i samme departement, får med andre ord opprykk og overtar ministerposten etter dagens Venstre-nestleder Ola Elvestuen.

I Venstre er det en pågående kamp om ledervervet. Rotevatn har sagt til partiets valgkomité at han stiller seg «til disposisjon» for å overta etter partileder Trine Skei Grande. Nå tar hun han altså inn i regjering.

Endringene i regjering vil skje i statsråd fredag.

På fredag blir Abid Raja statsråd.
På fredag blir Abid Raja statsråd. (Foto: Aleksander Nordahl)

Flere utskiftninger

Samtidig rapporterer flere medier at en av Rotevatns konkurrenter i kampen om ledervervet, Abid Raja, også blir tatt inn i regjeringen som statsråd.

Som DN omtalte tirsdag, har Venstre-leder Trine Skei Grande hatt en vanskelig jobb med å legge Venstres kabal fordi partiet står midt oppe i en lederstrid. Både Rotevatn og Abid Raja er lederkandidater, og begge to har støtte fra sterke miljøer som vil kaste Grande.

Nå har partilederen altså funnet plass til begge utfordrerne. Ifølge medielekkasjer vil Raja bli kulturminister, mens Grande blir kunnskapsminister.

Flere kilder i Venstre mente Grandes valg av nytt regjeringslag kunne bli en vendepunkt for henne – og en mulighet for å redde seg selv som leder. Når hun tar inn både Rotevatn og Raja i regjering, sørger hun både for fornyelse og uten å favorisere en av fløyene i partiet.

Iselin Nybø blir næringsminister.
Iselin Nybø blir næringsminister. (Foto: Gunnar Blöndal)

Valgkomiteen i Venstre er i gang med sitt arbeid, men kilder sier til DN at lederspørsmålet fortsatt er åpent. Valgkomiteen leverer sin innstilling i slutten av mars, og landsmøtet avholdes i april.

Nybø blir næringsminister

Grande blir kunnskapsminister. Iselin Nybø er i dag statsråd for høyere utdanning, og går over til næringsdepartementet for å bli næringsminister, får DN bekreftet. Dermed unngår Venstre å ha to statsråder i samme departement.

Nybøs posisjon blir overtatt av Høyres Henrik Asheim. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.