– Styret i Venstrekvinnelaget har spilt inn Sveinung som fremtidig leder og Guri Melby som 1. nestleder. Vi mener de to har kvaliteten som skal til for å løfte Venstre, skriver nestleder Oda Scheel i en tekstmelding til DN.

– Dere ønsker at Rotevatn skal ta over til våren, uavhengig av om Grande vil forsette?

– Vi har spilt inn at vi ønsker Sveinung som partileder på neste landsmøte, ja.

Venstre-kvinnene vil altså vrake partileder Trine Skei Grande for Sveinung Rotevatn, som er statssekretær i Klima- og miljødepartementet.

Partilederen varslet allerede på valgnatten at hun ønsket gjenvalg.

Scheel presiserer at styret tok avgjørelsen uten et leder deltok i diskusjonen, fordi hun sitter i valgkomiteen.

Også ønsket av Unge Venstre

Hele ledelsen i Venstre er på valg, og valgkomiteen har gitt kandidatene frist til å svare søndag. Sammen med Rotevatn ønsker kvinnelaget også stortingsrepresentant Guri Melby inn.

I dag sitter parlamentarisk leder Terje Breivik og klimaminister Ola Elvestuen i ledelsen sammen med Grande. Abid Raja er også sett på som en het kandidat for partiledelsen.

Tidligere tirsdag ble det kjent at også Unge Venstre ønsker Rotevatn som ny leder. Det ble først omtalt av NRK.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.