Riksdagens talsmann Andreas Norlén opplyste mandag at Kristersson vil forsøke å få en slik regjering godkjent av de svenske folkevalgte.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT er det imidlertid ikke sannsynlig at Kristersson får flertall. Han risikerer dermed å bli den første statsministerkandidaten i Sverige i moderne tid som avvises av Riksdagen.

Etter det svenske valget i september stemte et flertall i Riksdagen for å avsette statsminister Stefan Löfven. Siden da har både Kristersson og Löfven mislyktes i å sette sammen en ny regjering – og nå gjør altså Kristersson et nytt forsøk.

Onsdag skal den svenske nasjonalforsamlingen stemme over hans nye regjeringsforslag. Men venstresiden vil ikke støtte ham, og det blir også vanskelig å få nok støtte på borgerlig side.

Både Liberalerna og Centerpartiet har tidligere varslet at de vil stemme nei til en borgerlig regjering som blir avhengig av Sverigedemokraterna for å få gjennomført politikken sin.

– Jeg har valgt å stille opp tross den åpenbare risikoen for ikke å bli godkjent denne gangen, sier Kristersson.

Moderaterna-lederen legger til at han føler seg forpliktet til å gjøre et forsøk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

MDG-Lan kan smile. Nå er det teknisk mulig å ta neste store steg for å gjøre Oslos trafikk grønnere
02:06
Publisert: