Med partileder Ebba Busch Thor i spissen er partiet på vei mot en dobling i oppslutningen på få måneder. Ved valget 16. september fikk partiet 6,3 prosent av stemmene, og før valget lå de like i nærheten av sperregrensen på 4 prosent.

Nå viser en sammenstilling av en rekke meningsmålinger fra april at partiet har støtte fra 11,7 prosent av velgerne. Partiet er sammen med Miljöpartiet det eneste som går fram i løpet av april, ifølge undersøkelsen, som Sifo har gjort for Sverige Radio Ekot.

Målingen er en ny nedtur for høyrepartiet Moderaterna, som får 16,7 prosents oppslutning – over 3 prosentpoeng lavere enn ved valget i fjor.

Socialdemokraterna får 26,9 prosent, mens Sverigedemokraterna har økt kraftig og ligger nå på 18,2 prosent. Aftonbladet skriver at Sverigedemokraterna kan bli nesten dobbelt så store.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.