Bjørnar Moxnes er Rødt-leder og eneste representant for partiet på Stortinget. Selv om han sitter alene blant de folkevalgte, har han markert seg kraftig den siste uken.

Det var Moxnes som foreslo mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp) som til slutt fikk et flertall i Stortinget. I starten av uken så det ut som det ville føre til regjeringskrise, og kanskje slutten for statsminister Erna Solbergs (H) borgerlige prosjekt. Det endte med at Listhaug gikk av for å redde regjeringen.

Men det er ikke det eneste Rødt-lederen har brukt tiden på denne uken. Han har også kjempet mot EUs tredje energimarkedspakke Acer, men hadde mindre hell i den kampen. Stortinget stemte torsdag for at Norge skal slutte seg til Acer, til tross for innsigelsene fra Moxnes og noen andre opposisjonspartier.

Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Det har vært to ting: At Listhaug skulle gå av, og å hindre at Norge underlegges EUs energibyrå Acer.

Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Jeg var for lite på hugget mot statsminister Erna Solberg da hun kom til Stortinget og ville belære oss om god tone i debatten, som om det er like ille å påpeke at noen sprer høyreradikale og farlige påstander som å gjøre det. Jeg skulle ha påpekt det tydeligere da.

Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Det blir vel til at jeg sender en hilsen til Sylvi Listhaug, og ønsker henne en god påskeferie. Vi kommer til å ses til nye runder i Stortinget etter ferien.

Hva gjør du i helgen?

– Jeg skal til fjells. Påskefjells.

Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Jeg tenker at jeg ville gått for en god blåskjellsuppe.

Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Det er å komme meg ut på ski på fjellet. (Vilkår)

Meretes Utvalgte: Mye chablis for pengene
Strålende vin å nyte til litt skalldyr i solveggen nå tidlig på våren.
00:55
Publisert: