Mandag trakk Per Sandberg seg som både fiskeriminister og nestleder i Fremskrittspartiet etter den omstridte Iran-turen. Sylvi Listhaug ble raskt trukket frem som soleklar favoritt til å ta over nestledervervet.

De siste dagene har hun vært på ferie i Sør-Afrika, nå er hun tilbake i Norge og åpner opp for å gå i Per Sandbergs fotspor i et intervju med Dagbladet.

– Jeg er ydmyk og beæret av å bli nevnt som aktuell nestlederkandidat. Jeg stiller meg til disposisjon for partiet dersom de ønsker meg i en slik rolle. Det er landsmøtet vårt til våren som er suveren til å velge partiets ledelse. Hva som skal skje frem til det skal diskuteres i sentralstyret. Frp har vært en stor del av mitt liv i 20 år og jeg er motivert til å gjøre en innsats også videre, som nestleder om landsmøtet ønsker det. Jeg håper jeg får tilliten til å bli valgt, sier hun til avisen.

Listhaug måtte gå av som justisminister i vinter etter en kontroversiell Facebook-post. De siste månedene har hun vært representant i Stortingets helse- og omsorgskomité.

I intervjuet med Dagbladet gjør hun det klart at det var nødvendig at Sandberg gikk av som statsråd og nestleder.

– Jeg syntes det var trist, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

– Men når det er sagt er jeg helt enig med Siv Jensen i at det er nødvendig at han trakk seg. Turen til Iran og alt som dukket opp i kjølvannet av den skapte sterke reaksjoner internt. Vår tøffe linje overfor islamister og brutale regimer som Iran er ufravikelig og skal ikke kompromisses, sier Listhaug.

Listhaug kan konstitueres som nestleder når sentralstyret møtes 3. september. I mai neste år velger landsmøtet både første og andre nestleder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her benekter Sandberg at han glemte å varsle om Iran-tur
– Jeg har gjort tre feil, sa Per Sandberg på en pr-seanse i Arendal og pekte blant annet på at han «har glemt å varsle». Da seansen var over sa han at det var en påstand fra Dagens Næringsliv. Les saken i lenken under.
00:28
Publisert: