– Jeg vil ikke at Fremskrittspartiet skal miste makt. Jeg vil at Frp skal styre landet og få gjennomslag for vår politikk, sier Listhaug på pressekonferansen.

Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på sin egen Facebook-side tirsdag morgen.

Da var det to timer til mistillitsforslaget mot henne etter planen skulle behandles i Stortinget.

På pressekonferansen lovet Listhaug at hun vil kjempe for ytringsfriheten i sin nye posisjon som stortingspolitiker.

– Jeg skal love én ting, og det er at jeg ikke vil gå stille i dørene på Stortinget.

Mener ytringsfriheten er under press

Hun kritiserer debatten i etterkant av hennes kontroversielle Facebook-innlegg.

– Den siste uken har vist hvor sterkt ytringsfriheten i Norge er under press. Vanlige mennesker som har støttet meg og ikke har ekstreme holdninger, er blitt stemplet på det groveste, fordi de støtter meg og støtter Fremskrittspartiet, sier Listhaug på pressekonferansen.

Listhaug gikk knallhardt til angrep på Arbeiderpartiet under pressekonferansen, men svarte følgende da hun ble konfrontert med om kritikken også gjelder de andre partiene som ville støtte mistillitsforslaget mot henne.

– Jeg opplever at alle partier som har operert i denne saken knebler ytringsfriheten, sier Listhaug.

Hun kritiserte også KrF, som mandag ikke lenger hadde tillit til henne som justisminister.

– Jeg opplever KrF som et parti uten ryggrad, sier Listhaug.

– Støre ikke egnet

Listhaug sier at hun mener Ap-leder Jonas Gahr Støre ikke er egnet til å være statsminister i Norge.

– Alternativet med Jonas Gahr Støre vil være en katastrofe for Norge.

I Facebook-innlegget hun la ut kl. 8 skriver hun at Ap-lederen har forsøkt å kneble ytringsfriheten i innvandringsdebatten.

«Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges fremtid. Jeg kommer aldri til å godta at debatten legges på Støres premisser. Ytringsfriheten er en viktig norsk og vestlig verdi vi må stå opp for. Jeg kommer aldri til å være en politiker som er lik alle andre. Jeg vil være meg selv.», skriver Listhaug på Facebook.

Heksejakt

Listhaug gjentok under pressekonferansen beskrivelsen fra Facebook-innlegget om at den siste tiden har vært en heksejakt mot henne.

– Den heksejakten hadde fortsatt dersom jeg hadde fortsatt. Derfor vil jeg fortsette denne kampen fra Stortinget, sier Listhaug.

Hun ønsker ikke å si noe om når hun bestemte seg for å gå av, eller om hun ble tilbudt en annen statsrådspost i regjeringen.(Vilkår)

Folk i oljebransjen om Statoils navneendring
– Hesten kan hete hva den vil bare den drar.
01:32
Publisert: